majan_julkisivu.jpg

MAJA

Seuran maja sijaitsee Ratholman saaressa, sen länsirannalla. Matkaa saareen on Valkon uimarannalta n. 3 km ja Loviisan Sahaniemestä n. 10 km.

Saaressa on vuonna 1979 rakennettu hirsinen huvilarakennus sekä vuonna 1960 rakennettu puusauna. Puuliiteri ja ulkoWC sijaitsevat majan takana. Kalliot ovat sileitä ja korkeita, joten maasto ei välttämättä sovellu perheen pienimmille tai kaikkein iäkkäimmille / liikuntarajoitteisille. Laituri on varustettu kolmella poijulla.

Huvilarakennus eli maja käsittää seuraavat tilat:
- Oleskelutila eli tupa, jossa on pirttipöydät n. 35-40 hengelle sekä avotakka. Lisälämmityksenä liikutettava kaasulämmitin. Kaasuvalot ja kynttilöitä. Jauhesammutin ulko-oven pielessä, varustettu sekä palo- että häkävaroittimella.
- Kolme makuuhuonetta; ensimmäisessä puukamina (Porin Matti), kaksi vuodetta ja häkävaroitin / toisessa valopetroolilämmitin, kolme vuodetta ja palovaroitin katossa / kolmannessa kolme vuodetta ja palovaroitin katossa. Kaikissa vuoteissa vaahtomuovipatjat sekä tyynyt. Valaistuksena kynttilät.
- Pieni keittiö, jossa kaasuliesi, tiskipöytä (viemäröinti ulos), ruuanvalmistusastiat sekä ruokailuvälineet 6-10 hengelle. Keittiöön ei tule vettä. Kaasuvalo.

Sauna on majan läheisyydessä, käsittäen pukuhuoneen, löylyhuoneen ja kuistin. Saunalta on laituria ja jyrkkiä portaita myöden käynti mereen. Vesi kannettava, puulämmitteinen, valaistuksena myrskylyhty (koukussa saunan ikkunan ulkopuolella). Saunan kiukaalle saa heittää ainoastaan makeaa vettä.

Maja on tarkoitettu seuran jäsenien käyttöön perheineen. Majan avaimen voi lunastaa panttimaksua vastaan Ninalta.

Mikäli majaa ei ole varattu yksityiskäyttöön, on se vapaasti kaikkien käytössä. Huomaavaisuudella saarelle mahtuu usemapi perhe yhtä aikaa. Seuran jäsen voi vuokrata majan myös yksityiskäyttöön. Vuokrauksesta lisää osiosta VARAAMINEN.