majan_julkisivu.jpg

MAJA

Seuran maja sijaitsee Ratholman saaressa, sen länsirannalla. Matkaa saareen on Valkon uimarannalta n. 3 km ja Loviisan Sahaniemestä n. 10 km.

Saaressa on vuonna 1979 rakennettu hirsinen huvilarakennus sekä vuonna 1960 rakennettu puusauna. Puuliiteri ja ulkoWC sijaitsevat majan takana. Kalliot ovat sileitä ja korkeita, joten maasto ei välttämättä sovellu perheen pienimmille tai kaikkein iäkkäimmille / liikuntarajoitteisille.

Huvilarakennus eli maja käsittää seuraavat tilat:
Oleskelutila eli tupa, jossa avotakka. Lisälämmityksenä liikutettava kaasulämmitin. Kaasuvalot ja kynttilöitä (Tulossa aurinkösähköllä toimiva valaistus, kunhan saadaan asennettua). Jauhesammutin ulko-oven pielessä, varustettu sekä palo- että häkävaroittimella.

Kolme makuuhuonetta; ensimmäisessä puukamina (Porin Matti), kaksi vuodetta ja häkävaroitin / kolme vuodetta ja palovaroitin katossa / kolmannessa kolme vuodetta ja palovaroitin katossa. Kaikissa vuoteissa patjat, peitot sekä tyynyt. 

Pieni keittiö, jossa jääkaappi (aurinkosähkö), kaasuliesi, tiskipöytä (viemäröinti ulos), ruuanvalmistusastiat sekä ruokailuvälineet 6-10 hengelle. Keittiöön ei tule vettä. Juomavettä saa saunalla olevasta käänteisosmoosilaitteesta, joka on tarkoitettu ensisijaisesti juomaveden valmistukseen(Laitetaan jossain vaiheessa keväällä käyttöön ja poistetaan alkusyksystä käytöstä). 

Sauna on majan läheisyydessä, käsittäen pukuhuoneen, löylyhuoneen ja kuistin. Saunalta on laituria myöden käynti mereen. Vesi kannettava, puulämmitteinen. Saunan kiukaalle saa heittää ainoastaan makeaa vettä.

Maja on tarkoitettu seuran jäsenien (samaan ruokakuntaan kuuluvat) käyttöön perheineen. Majan avaimen voi lunastaa panttimaksua vastaan Ninalta.

Mikäli majaa ei ole varattu yksityiskäyttöön, on se vapaasti kaikkien käytössä. Huomaavaisuudella saarelle mahtuu usemapi perhe yhtä aikaa. Seuran jäsen voi vuokrata majan myös yksityiskäyttöön. Vuokrauksesta lisää osiosta VARAAMINEN.