Fisuun Loviisa nuorisokerho

Lasten ja nuorten kalakerho aloitti toimintansa syksyllä 2017 ja jatkaa toimintaansa edelleen. Kerhoa vetää seuran jäsen Mauri Suojanen, joka toimii myös työkseen  Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä nuorten kalastusohjaajana. Kerho on suunnattu 0-17 vuotiaille, alle 10 vuotiailta edellytämme huoltajan läsnäoloa tapahtumissa.


Kalakerho kokoontuu noin kahden viikon välein. Harrastamme joko kalaretkiä tai kerhotoimintaa sisätiloissa Valkon monitoimitalossa. Retkillä keskitytään ajankohtaan sopiviin kalalajeihin ja kalastustapoihin. Esimerkiksi keväisin käydään siikaongella ja litkaamassa silakkaa, talvisin jäällä kalastamassa ahventa, haukea ja kuhaa. Kesäaikaan olemme usein joko mato-ongella tai virvelöimässä.  Rospuuttoaikoina kokoonnumme sisätiloihin, yleensä askartelemaan erilaisia kalavehkeitä tai huoltamaan välineitä. Kaikki askartelujen tuotokset kerholaiset saavat omakseen.


Merkittävä tapahtuma on myös seuran järjestämä vuosittainen, kaikille avoin nuorten kalastusleiri Källan leirialueella. 


Nuorisolla on edullinen jäsenmaksu johon toiminnan lisäksi sisältyy Vapaa-ajankalastaja -lehti ja muut keskusjärjestön jäsenedut.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset kerhoon: loviisanerankavijat@gmail.com